info@leafitsaglik.com

Pazartesi - Cumartesi 10.00 - 19.00

diyetisyen neden diyetisyene gitmeliyiz

Hemen hemen her insan hayatının bir döneminde kilosunu değiştirmeye yönelik bir davranış değişikliğine gidiyor. Bu davranışlar genellikle zayıflama isteği doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Kişiler internetten bulduğu diyet listelerini uygulayabiliyor veya kendi göz kararlarına göre porsiyon kısıtlamasına gidiyorlar. Çoğu zaman kendini aç bırakma yöntemi devreye giriyor ve kişiler bir anda yüksek kilolar kaybedebiliyorlar. Ancak sonrasında gelen sağlık problemleri ve yemek yemeğe başlandığı anda alınan kilolar beraberinde geliyor. Aç bırakma yöntemi özellikle yüksek kas kayıplarına neden olan bir uygulama olduğundan desteklenen bir zayıflama yöntemi değildir. Bir diğer noktada ise internetteki diyetleri uygulama da olumsuz sağlık sonuçlarına neden olabilmektedir. Beslenme kişiye özgü olmalıdır. Kişiye özgü doğru bir diyet programı için de diyetisyen devreye girmektedir.

Diyetisyen Nedir?

Diyetisyen, üniversitelerin Beslenme Ve Diyetetik bölümünden en az 4 yılda mevzun olan profesyonel sağlık personelidir. Kişilere özgü beslenme programları yetkisi olan diyetisyenler, beslenmenin gücü ile sağlık değerlerini hep iyi düzeyde tutmayı hedeflemektedir. Birçok hastalığın tedavisinde beslenmenin gücü kanıtlanmıştır. Bir diyetisyen, danışanına uygun oluşturacağı beslenme programları ile birçok hastalığın oluşumunu önleyebilir veya hastanın tedavisini destekleyebilir. Günümüzde bazı alanlar üzerine yoğunlaşmış diyetisyen gurupları bulunmaktadır. Anne çocuk diyetisyeni, gebelik döneminden itibaren hem annenin hem de bebeğin beslenmesine odaklanan diyetisyenlik bölümüdür. Sporcu diyetisyeni, profesyonel sporcuların a’dan z’ye tüm beslenme planlarını düzenlemektedir. Onkoloji diyetisyeni, kanser hastaları üzerinde çalışarak kanser hastaları için beslenme programı hazırlamaktadır. Spesifik bir alan doğrultusunda destek alınması halinde alanında uzman kişilerle çalışmak büyük önem taşımaktadır. Leafit diyetisyenleri olarak, onkoloji diyetisyenliğinin hastane ortamında doktorunuzla koordineli ilerlemesine inandığımız için bu alanda hizmet sağlamamaktayız. Ancak diğer tüm başlıklarda sizlere hizmet vermekten mutluluk duyarız.

Diyetisyen Muayenesi Nasıl Olur?

Diyetisyen muayenesi, haftalık veya on günlük periyotlar halinde gerçekleştirilmektedir. Bazı meslektaşlarımız haftalık olarak hizmet sağlarken bizler aylık programlar kapsamında hizmet vermekteyiz. İlk görüşmemiz yaklaşık olarak 40- 60 dakika arası sürmekte olup, bu süre içerisinde; birlikte detaylı anamnez formu dolduruyor, özel tartımız sayesinde detaylı vücut analizi ölçümü alıyor ve size özel olan diyet listemizi hazırlıyoruz. Ardından haftalık takipler ile diyet listenizi güncelliyor ve kilo değişimlerinizi (kas ve yağ oranındaki değişimleri) gözlemliyoruz. Hedef kilonuza ulaşmanızda veya sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmanızda sizlerin yanında yer alıyoruz.

Online diyet sürecinde ise yine süreç aynı şekilde ilerlemekte olup tek farkı detaylı vücut analizi gerçekleştirememek oluyor. Bu durumda da sizlerin her hafta aynı tartı ile tartılmanızı ve mezura ile bel ölçümünüzü bizlerle paylaşmanızı istiyoruz. Bu sayede değişimleri yine yakından takip etmiş oluyoruz.

Kişiye Özel Beslenme Nedir?

Her insanın günlük alması gereken besin ihtiyacı farklıdır. Cinsiyet, yaş, hareketlilik düzeyi, mevcut durumdaki hastalıkları veya hastalık potansiyelleri besin ihtiyaçlarını değiştirmektedir. Bundan dolayı diyetisyeniniz kan tahlilleriniz, sağlık geçmişiniz ve yaşam şeklinize göre listenizi planlar. Uygulanabilir bir diyet programı olması bizler için oldukça önemlidir. Sürdürülebilir bir diyet ile başarılı sonuçlara ulaşmak daha kolaydır.

Yanlış Bir Beslenme Programı İle Neler Olur?

Kişiye özel diyetisyen listesi uygulanmaması halinde uygulanan beslenme programı sizler için uygun olmayabilir. Yetersiz beslenme ile kas ve kemik kayıpları görülebilmektedir. Bunun yanı sıra bağırsak sağlığı da olumsuz yönde etkilenmektedir. Yüksek proteinli bir diyet böbreklerinizin yorulmasına neden olabildiği gibi kolesterol değerlerinizi arttırabilir. Hali hazırda bir hastalık durumunuz varsa beslenmeniz bu hastalığa göre düzenlenmelidir. Örneğin, bir diyabet hastası için uzun süreli aç kalınan bir beslenme programı veya bir böbrek hastası için yüksek proteinli bir diyet listesi uygun olmamaktadır. Yanlış beslenme, sağlıklı olmanın aksine metabolik hastalıklara neden olabilmektedir.

Diyetisyene Kilo Almak İçin Gidilir Mi?

Evet, diyetisyene kilo almak için gidilir. Diyetisyen ile sağlıklı bir şekilde kilo alımı gerçekleştirilebilir. Kişi kendi kendine kilo almaya çalışırken genellikle sağlıksız besinlere yönelimi arttırarak yağdan kilo alır. Bu durum çok düşük yağ oranına sahip kişilerde başlangıç için sorun olmayabilir. Ancak uzun vadede kilo dağlımı sağlıksız bir hale gelebilir. Bundan dolayı sağlıklı beslenerek kilo alınmalıdır.

Daha fazla bilgi için hizmetlerimiz sayfasından sizlere sağladığımız tüm danışmanlık ve desteklerle ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz.

Blog’dan En Son Haberler

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir